Перейменування на честь Жукова – Кернес відповів на погрози В’ятровича

Фото: 057.ua

Харківський міський голова Генадій Кернес пообіцяв, що петиції про знесення намету “Все для Перемоги” на площі Свободи і повернення імені Жукова проспекту Петра Григоренка міськрада розгляне найближчим часом.

Про це йдеться на сторінці Генадія Кернеса у Facebook.

Мер Харкова подякував усім, хто підписав петиції і зауважив, що працює в рамках закону і повноважень органів місцевого самоврядування.

Також Генадій Кернес відповів директору Інститута Національної пам’яті України Володимиру В’ятровичу, який застеріг від того, щоб проспект у Харкові назвали на ім’я радянського маршала.

“І що стосується директора Інституту національної пам’яті В’ятровича, який вже загрожує мені в’язницею. Проводячи декомунізацію, харків’ян не питали, ламали через коліно Раду, на місцях “намагалися” ОДА.
Пам’ять людей, пан В’ятрович, ви здивуєтеся, може відрізняється від вашої. І, як показали останні вибори, люди вміють наполягти на своєму”, – написав Генадій Кернес.

Як повідомляв Харків Times, Мер Харкова Геннадій Кернес закликав харків’ян підтримати знесення намету “Все для Перемоги” на площі Свободи і повернення імені Жукова проспекту Петра Григоренка.

Відповідні петиції були зареєстровані на сайті Харківської мерії 8 травня. Вони подані з різницею у 54 хвилини і мають послідовні номери: 4562 та 4563. Станом на 12.40 12 травня петиція про знесення намету набрала 7607 голосів. Електронне звернення про повернення проспекту імені маршала Жукова – 5588.

10 травня голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович застеріг Харківського міського голову Генадія Кернеса від перейменування проспекту на честь Георгія Жукова. В’ятрович нагадав, що за такі дії законодавство Укрїни передбачає кримінальну відповідальність. Згідно з частиною 2 статті 4361 КК України дії щодо поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинені особою, яка є представником влади, караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

В’ятрович попередив, що звернеться до суду та до Генпрокуратури, якщо проспект у Харкові назвуть ім’ям Жукова.