Євромайданівці: намет – важливий об’єкт в умовах інформаційної війни!

Фото: Oleksii Kurtsev

Харківські євромайданівці заявили, що почався наступ на український Харків.

Про це повідомив один з керівників харківського Євромайдану Володимир Чистилін на сторінці у Facebook.

Також один із заявників намету, учасник подій 2014 року у Харкові, волонтер АТО та ООС, Борис Редін звернувся до діючого і новообраного президентів, голови Верховної Ради, голови обладміністрації та усіх небайдужих за допомогою захистити намет.

«Намет безперервно діє з 2014 року та користується увагою харків’ян, гостей міста та іноземних туристів. Про нього знімають документальні фільми, до нього водять екскурсії, проводять фотосесії. Іноземці, котрі періодично бувають у Харкові, цікавляться, коли знову та знову, із року в рік заходять до намету. Це запевняє їх у незворотності демократичного курсу України, – пише у зверненні Борис Редін. – Біля намету розташовані стенди, які інформують про те, що на Донбасі йде війна, гинуть люди, його частина та Крим окуповані. Що, до речі, визнано всім світом, а в Україні та Харкові дехто й досі про це не знає. Є потреба в оновленні стендів та організації їх підсвічування у нічний час. Потрібні кошти та допомога дією».

За його словами, намет – це надто важливий об’єкт в умовах інформаційної війни.

Саме з цього місця починалися штурми Харківської обладміністрації. 1 березня 2014 року були жорстоко побиті євромайдановці та вивішений російський прапор, а 7 квітня 2014 року було оголошено “ХНР” прямо напроти того місця, де зараз стоїть намет.

“Це не можна ховати від уваги, враховуючи те, що війна, яка розв’язана російським агресором, продовжується”, – пише Борис Редін.

Також євромайданівці просять провести роз’яснювальну роботу серед населення про маршала  Жукова та його злочини, чому його ім’я і включене у список декомунізації.

Як повідомляв Харків Times, мер Харкова Геннадій Кернес 8 травня закликав харків’ян підтримати знесення намету “Все для Перемоги” на площі Свободи і повернення імені Жукова проспекту Петра Григоренка.

9 травня він заявив, що намету не місце на майдані Свободи.

За добу петиція про знесення намету “Все для Перемоги” навпроти обладміністрації набрала необхідні 5000 голосів. У соцмережах харків’яни повідомляли про залучення адмінресурсу щодо петиції – у школа на вишах Харкова співробітникам пропонували проголосувати за неї.