Кернес: Намету «Все для Перемоги» на м. Свободи не місце, а маршал Жуков має право на життя

Фото: kharkov.dozor.ua

Мер Харкова Геннадій Кернес прокоментував свої заклики про повернення проспекту імені маршала Жукова та про намет на майдані Свободи.

Про це повідомляє UA:Харків на сторінці у Facebook.

«Я вважаю, що це історична справедливість і мені дуже не приємно говорити про це в День Перемоги. Я вважаю, що маршал Жуков має право на життя. Має право його ім’я носити будь-який проспект чи вулиця. Я працюю в рамках чинного законодавства», — так мер Харкова Геннадій Кернес пояснив, чому закликав повернути проспекту Петра Григоренка попередню назву: проспект ім. маршала Жукова.

Прокоментував міський голова й заклик підтримати звернення прибрати намет з майдану Свободи:

«Йому там не місце, цьому наметові. Новий президент обіцяв зупинити війну. У нас виходить, що війна зупиняється, а на майдані Свободи стоїть намет зі снарядом, з усім та нагадує про війну. Навіщо це робити?», – сказав Кернес.

Нагадаємо, напередодні на своїй сторінці у Facebook Геннадій Кернес закликав містян підтримати дві петиції. Обидві зареєстровані на сайті Харківської мерії сьогодні, 8 травня. Вони подані з різницею у 54 хвилини і мають послідовні номери: 4562 та 4563. Станом на 11 ранку 9 травня петиція про знесення намету набрала 4485 голосів. Електронне звернення про повернення проспекту імені маршала Жукова – 3062.

Як повідомляв Харків Times, Мер Харкова Геннадій Кернес закликав харків’ян підтримати знесення намету “Все для Перемоги” на площі Свободи і повернення імені Жукова проспекту Петра Григоренка.