Стрілянина на проспекті Перемоги: підозрюваний відмовився від версії про викрадення (фото)

Фото София Митина Харків Times

Сьогодні, 8 травня, Дзержинський районний суд Харкова обирає запобіжний захід для 41-річного жителя Дергачів Олексія Безрукова, який стріляв в майора спецпідрозділу поліції Євгена Лободу.

Про це повідомив кореспондент Харків Times з місця події.

Перед початком засідання біля будівлі суду зібралися родичі потерпілого поліцейського. Вони прийшли з плакатами, на яких було написано: “Женя, ми тебе любимо, ми тебе чекаємо”, “Женечка, ми поруч”.

Фото: Прокуратура Харьковской области

На початку засідання адвокат підозрюваного Максад Бегенчев подав клопотання. Він просив, щоб суд заборонив журналістам фотографувати і знімати на відео Олексія Безрука. Це сталося відразу після того, як суддя Людмила Рибальченко переконалася, що присутні всі учасники процесу та перевірила їх документи. Суддя пішла до нарадчої кімнати для прийняття рішення і знаходиться там більше години.

Підозрюваного присутність журналістів з фото і відеокамерами не бентежить, Олексій Безрук досить охоче спілкується з представниками ЗМІ. Він розповів, що конфлікт почався через неправильно припарковану автівку. Під час виниклої через це словесної перепалки, поліцейський вдарив рукою по автомобілю. Підозрюваний дістав пістолет і вистрілив. Правоохоронець намагався сховатися в машині. За словами Безрукова, він 4 рази вистрілив у відкрите вікно машини, і злого наміру при цьому не мав.

Фото София Митина Харків Times

Слідство дотримується іншої точки зору. Про це журналістам розповіла прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик.

“Затриманий каже, що не мав наміру на заподіяння шкоди. Слідство вважає, що велика частина куль, що потрапила саме в голову, говорить про зворотне”, – розповіла Віта Дубовик.

Вона додала, що підозрюваний відмовився від первісної версії конфлікту. Раніше він запевняв, що почав стріляти тому, що поліцейський хотів викрасти його автомобіль.

Віта Дубовик зазначила, що прокуратура буде вимагати для Безрука запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв Харків Times, 6 травня близько 8:00 працівник спецпідрозділу поліції, який був не на службі, отримав шість вогнепальних поранень. У чоловіка стріляли з револьвера під патрон Флобера – гумовими кулями, з близької відстані.

Правоохоронці в той же день встановили особу стрілка і затримали його. На наступний день повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), Покарання за цією статтею передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.