Харків продовжють тероризувати “мінери” – повідомили про вибухівку в 5 готелях та коледжі

7 травня о 12:10 до поліції Харкова надійшло повідомлення про закладену вибухівку в 5 готелях і Житлово- комунальному коледжі – ХНУМГ ім.О.М.Бекетова.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції області. У відділі комунікації назвали адреси закладів, де може бути вибухівка: “Park Hotel” по вул. Шевченко, 79; “Cosmopolit Premier” по вул. Ак. Проскури, 1; “Аврора” по вул. Алчевських, 10/12; “Харьков-Палас” по просп. Незалежності, 2; “Овис” по просп. Гагарина, 201-Б. Також заміновано Житлово-комунальний коледж по вул. Шевченко, 233-А.

За адресою виїхали працівники слідчо-оперативних груп територіальних відділів поліції та фахівці вибухотехнічного управління. Правоохоронці евакуювали людей і розпочали огляд приміщень та прилеглої території.

Нагадаємо, перша інформація про мінування будівель в Харкові надійшла в поліцію в день виборів, 21 квітня. Тільки з 21 по 24 квітня поліція отримала і перевірила 40 повідомлень про мінування, жодне з них не підтвердилося.

25 квітня новий начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко заявив, що має намір залучити підрозділ кіберполіції до розслідування справ за фактами неправдивих повідомлень про замінування різних об’єктів в регіоні в регіоні.

26 квітня в поліцію повідомили про мінування 5 харківських готелів і 83 гімназії.

Після 26 квітня “мінери” взяли паузу на свята. 2 травня почалася друга хвиля повідомлень про мінування будівель в Харкові. Зокрема, в поліцію повідомили про вибухівку в аеропорту на ж / д вокзалі.

6 травня правоохоронці шукали вибухівку в 7 готелях та в ТРЦ “Дафі”.

Всі повідомлення про мінування виявилися фейковими.