Головою Антикорупційного суду стала екс-суддя з Харківської області

Колишню суддю Печенізького райсуду Харківської області Олену Танасевич обрано головою Вищого антикорупційного суду.

Про це свідчать результати таємного голосування суддів, передають Українськi Новини.

Вона отримала 23 голоси з мінімально необхідних 20. Її конкурент – суддя Жмеринського суду Вінницької області Ольга Саландяк – отримала 10 голосів.

Танасевич закінчила Харківську юридичну академію ім. Ярослава Мудрого. Вона працює суддею з 2012 року. Її рідна сестра працювала в Господарському суді Харківської області. Під час конкурсу до Антикорупційного суду Танасевич набрала найбільшу кількість балів і показала найкращий результат серед претендентів.

Танасевич очолюватиме Антикорупційний суд протягом трьох років.

Олена Танасевич в 2018 році задекларувала дві квартири в Харкові – площею 56 кв. м і 67 кв. м, повідомляє Liga.net.

Також до декларації Танасевич внесла інформацію про 24 земельних ділянки. 14 ділянок по 20 тис. кв м в Сонячному Запорізької області знаходяться у спільній власності. В інформації про права на дані об’єкти вказано ім’я Олени Танасевич.

Три ділянки по 20 тис. кв м і одна на 40 тис. кв. м в Сонячному Запорізької області знаходяться в “іншому типі власності”. Власником цих ділянок вказана Тетяна Грицаченко.

Також в декларацію внесено інформацію про три земельні ділянки площею від 20 тис. до 80 тис. кв м в Бражківці Ізюмського району Харківської області. Вони також знаходяться в “іншому типі власності”. Власником цих ділянок вказана Тетяна Грицаченко.

Власником двох земельних ділянок в Харкові – площею 1200 кв. м і 1000 кв. м – вказаний чоловік Михайло Танасевич.

Крім того суддя задекларувала автомобілі Peugeot 107 2012 року випуску і Ssangyong Actyon 2006 року випуску, якими вона володіє разом з чоловіком, а також записаний на чоловіка Daewoo Sens 2005 року випуску.

Чоловікові, згідно з декларацією, належать три комерційні фірми: ТОВ Енергетична альтернатива (50% від загального капіталу), ТОВ Серафим Солар Україна (100%), ТОВ Євро енерджі (50%). Михайло Танасевич значиться кінцевим бенефіціарним власником цих компаній.

У 2018 році він отримав 245 884 грн зарплати в Територіальному управлінні Державної судової адміністрації. Також Михайло Танасевич отримав дохід від підприємницької діяльності в розмірі 997 818 грн.

Олена Танасевич отримала зарплати в фірмі Енергетична альтернатива, де вона є співвласницею – 68477 грн.

Інформація про грошові активи в декларації не вказана.