Війна в Україні: ворог 12 разів обстріляв сили ОС, у відповідь знищено 5 окупантів

6 травня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню, з них тричі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 мм мінометів. Ворог також обстрілював  захисників України з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Крім того, збройні формування Російської Федерації продовжують обстріли мирних населених пунктів, що ставить під загрозу життя та здоров’я цивільного населення. Зокрема, 6 травня ворог двічі з 120 мм мінометів обстріляв село Троїцьке Попаснянського району. На щастя, жертв серед мирного населення вдалось уникнути.

Минулої доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник дев’ять разів обстріляв позиції Об’єднаних сил. Чотири рази окупанти обстріляли з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів район селища Талаківка. З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї гатили поблизу Павлополя.

Двічі з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли район села Лебединське. Також двічі з великокаліберних кулеметів було обстріляно Мар’їнку та Гранітне.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” позиції захисників України були обстріляні тричі. Двічі з 120 мм мінометів та озброєння бойових машин піхоти – поблизу села Новозванівка. З 120 мм мінометів – біля населеного пункту Троїцьке.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об’єднаних сил, 6 травня п’ятьох окупантів було знищено.

Від початку поточної доби ворог чотири рази обстріляв позиції Об’єднаних сил в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування “Схід”:
двічі з 120 мм мінометів – поблизу міста Авдіївка;
з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля населеного пункту Гнутове;
з стрілецької зброї – біля села Богданівка.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються.

Як повідомляв Харків Times, 5 травня збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню, з них двічі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 мм мінометів.