Повідомлення про вибухівку в 7 готелях та ТРЦ “Дафі” виявилися фейковими

Фото: ХС | Харьков / Telegram

Харківські правоохоронці обстежили будівлі та прилеглу територію готелів “Британія”, “Калина”, “Дружба”, “Міракс”, “Капуста”, “Немо” і “Феліса”, а також ТРЦ “Дафі”, про мінування яких раніше в понеділок, 6 травня, повідомили у поліцію, і не виявили жодних вибухових пристроїв.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції області.

“Під час перевірки фахівці обстежили 5,825 тис. кв. м приміщень і 5,57 тис. кв. м прилеглої території, евакуювали 5050 громадян. Жодних вибухових речовин не виявлено”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6 травня, приблизно о 9:07 в поліцію Харкова повідомили про вибухівку, закладену в 7 готелях: “Британія”, “Калина”, “Дружба”, “Міракс”, “Капуста”, “Немо” і “Феліса”.

За три години, приблизно о 12:00 6 травня до поліції надійшло анонімне повідомлення про вибухівку, закладену у торгівельному центрі “Дафі”.

Як повідомляв Харків Times, перший раз про мінування ТРЦ “Дафі” повідомили в день виборів, 21 квітня.

4 травня близько 12:00 надійшло в поліцію повідомлення про закладення вибухівки в торгівельному центрі. Поліцейські оглянули 46,6 тис. кв. м приміщень і прилеглої території, евакуювали тисячу двісті шістьдесят сім громадян. Вибухових речовин виявлено не було.