Дорожники планують почати будівництво об’їзної дороги навколо Лозової

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

На наступному тижні дорожники планують розпочати будівництво об’їзної дороги навколо Лозової.

Про це розповів у ході брифінгу 3 травня директор ДП “Дороги Харківщини” Ігор Турченко, повідомила прес-служба Харківської облдержадміністрації.

Він зазначив, що дорожники були готові розпочати роботи в останні дні квітня, але через дощову погоду вимушені були відкласти початок будівництва.

“Ми завершили всю документальну роботу, отримали дозвіл ДАБІ на початок робіт з будівництва. Сьогодні підрядник перевозить важку техніку на місце. З понеділка, якщо погода дозволятиме, ми розпочнемо земляні роботи”, – сказав Ігор Турченко.

Також він розповів про ремонтні роботи, які виконуються на дорогах місцевого значення.

Зокрема, поточний ремонт проводиться в Кегичівському районі на дорозі Кегичівка – Гутирівка – Дальнє. У Дворічанському районі відновлюють дороги Дворічна – Тавільжанка та Дворічна – Другий Лиман. На завершальній стадії – роботи на дорозі Харків – Липці – Борисівка в межах Циркунів.

На наступному тижні, за словами Ігоря Турченка, розпочнуться роботи з поточного ремонту на місцевих дорогах у Балаклійському, Харківському та Нововодолазькому районах.

Експлуатаційні роботи на місцевих дорогах щодня виконують 25-27 бригад. Також ведеться робота із заміни дорожніх знаків: з початку року їх замінено понад 2400.

Про роботи, проведені протягом тижня на дорогах державного значення, розповів заступник начальника з експлуатаційного утримання Служби автомобільних доріг у Харківській області Михайло Богатир.

Так, на минулому тижні були завершені роботи на дорозі Харків-Вовчанськ: там влаштовано майже 1,4 км нового покриття. Роботи проводилися на дорозі Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка по Зміївському району: асфальтобетон укладено на ділянці близько 1,4 км.

“Роботи були призупинені через дощі. На наступному тижні продовжимо їх, і по цій дорозі техніка перейде в Балаклійський район”, – уточнив Михайло Богатир.

Сьогодні роботи ведуться на дорозі Мерефа – Лозова – Павлоград у районі населеного пункту Таранівка. Там влаштовується верхній шар дорожнього покриття. Також продовжується фрезерування ділянки на дорозі Чугуїв – Печеніги в районі дамби, вже влаштовано близько 400 м покриття.