Війна в Україні: 21 обстріл, двоє військових отримали поранення

3 травня збройні формування Російської Федерації 21 раз порушили режим припинення вогню, з них дев’ять разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120- і 82- мм мінометів. Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник 17 разів обстріляв позиції Об’єднаних сил: чотири рази з 120-мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – поблизу міста Авдіївка; тричі з 120- та 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – біля населеного пункту Новотроїцьке; п’ять разів з 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля міста Мар’їнка; з 82-мм мінометів – поблизу населеного пункту Березове; з озброєння бойових машин піхоти – поблизу населеного пункту Павлопіль; тричі з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі населених пунктів Пищевик, Лебединське та Миколаївка.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” позиції наших захисників були обстріляні чотири рази: з 82-мм мінометів та автоматичних станкових гранатометів – біля населеного пункту Золоте-4; з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля населеного пункту Новолуганське; з гранатометів різних систем та стрілецької зброї – біля населеного пункту Майорськ; з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту Шуми.

Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. “На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об’єднаних сил, 3 травня одного окупанта було знищено, ще чотирьох – поранено”, – йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування “Схід”: з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля міста Мар’їнка; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля села Лебединське.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. “На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються”, – повідомляє прес-центр.