Піротехніки знешкодили 233 боєприпаси часів Другої світової війни на Лозівщині

Фото: kh.dsns.gov.ua

Піротехнічна група Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України 2 травня вилучила, а потім знешкодила 233 боєприпаси часів Другої світової війни, які були виявлені у балці неподалік села Краснопавлівка Лозівського району.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС в області.

Також розмінувальні роботи проводились у Куп’янському районі області. Всього за добу піротехніками було знешкоджено 261 боєприпас, серед яких 250 артснарядів різного калібру та 11 мінометних мін калібру 82 мм.

Головне управління ДСНС України у Харківській області вкотре звертається до громадян: оскільки вибухи боєприпасів дуже небезпечні, рекомендується не торкатися, не викопувати їх, не переміщати, не ховати, не викидати, не розбирати, не підпалювати тощо. “Дотримуючись цих інструкцій, ви гарантуєте безпеку, зменшуєте ризик для життя і здоров’я, а також ризик для середовища, в якому живете і працюєте. Негайно зателефонуйте за номером “101”, назвіть себе і повідомте, звідки дзвоните, поясніть, що ви знайшли, як виглядає об’єкт, чи є поряд населений пункт та громадяни, яким загрожує небезпека”, – йдеться у повідомленні.