Війна в Україні: 15 обстрілів, троє військових отримали поранення

2 травня збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню, з них чотири рази – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120- і 82-мм мінометів. Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

“Збройні формування Російської Федерації знову повертаються до тактики застосування кочівних батарей. Так, проводячи вчора тренування чергових мінометних розрахунків, ворог обстріляв наші позиції в районі населеного пункту Новолуганське з 82-мм мінометів та поблизу міста Авдіївка зі 120-мм мінометів, прикриваючись мирними мешканцями населених пунктів Доломітне, Яковлівка та Мінеральне. Втрат серед місцевого населення вдалось запобігти лише завдяки принциповій позиції Об’єднаних сил щодо заборони відкривати вогонь у відповідь, якщо це може завдати шкоди нашим мирним співгромадянам”, – йдеться у повідомленні.

Загалом 2 травня в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник 12 разів обстріляв позиції Об’єднаних сил: двічі з 120- та 82-мм мінометів – поблизу міста Авдіївка; з 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – біля населеного пункту Новотроїцьке; з озброєння бойових машин піхоти та великокаліберних кулеметів – поблизу населеного пункту Гнутове; тричі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів – біля міста Мар’їнка; з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – біля села Лебединське; двічі з автоматичних станкових гранатометів – в районі населених пунктів Широкине і Пищевик; двічі з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів – поблизу населеного пункту Павлопіль.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” українські позиції були обстріляні тричі: з 82-мм мінометів та озброєння бойових машин піхоти – біля населеного пункту Новолуганське; двічі з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населених пунктів Новозванівка і Луганське.

Внаслідок обстрілів троє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. “На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об’єднаних сил, 2 травня поранення отримали дев’ять окупантів”, – повідомляє прес-центр.

Від початку поточної доби ворог чотири рази обстріляв позиції Об’єднаних сил в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування “Схід”: тричі з 120- та 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – біля населених пунктів Новотроїцьке і Березове; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля села Пищевик.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. “На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються”, – йдеться у повідомленні.