9 травня у Харкові: фестивалі, парад оркестрів і польова каша для ветеранів

Фото: Сергей Бобок / ХарківTimes

У Харкові розпочалися заходи до 74-тої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це повідомила прес-служба Харківської міськради.

Святкові заходи, присвячені Дню перемоги, проходять у всіх районах Харкова. Зокрема, відповідно до затвердженого плану в навчальних закладах та бібліотеках проходять уроки пам’яті та зустрічі з ветеранами, конкурси творчих робіт, спортивні заходи. У районах міста організовані святкові програми для ветеранів Другої світової війни.

Так, 7-9 травня святкові програми для ветеранів та жителів районів пройдуть біля пам’ятника Воїну-визволителю на вул. 23 Серпня, в районних адміністраціях, у селищах П’ятихатки, Велика Данилівка. Пройдуть панахиди та мітинги-реквієми за загиблими біля Пам’ятника загиблим воїнам на вул. Добродецького, біля пам’ятника Герою Радянського Союзу Петру Широніну, у парках ст. Основа і в сел. Жихар.

9 травня відбудеться урочиста церемонія покладання квітів на Меморіалі Слави в Лісопарку (початок – о 9:00). Пізніше пройде святкова програма з польовою кашею для ветеранів, а о 16:00 розпочнеться концерт біля Харківського національного академічного театру опери та балету. На майданчику перед театром виступлять музиканти і відбудеться традиційний концерт духових оркестрів.

У Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького 9 травня відбудеться фестиваль “Вклонімося великим тим рокам”.

З повним планом святкових заходів можна ознайомитися тут.