Правоохоронці знову шукають вибухівку в аеропорті (фото)

Фото: ХС | Харьков / Telegram

Поліцейські Харкова перевіряють повідомлення про замінування аеропорту у Харкові.

Про це повідомила журналістам представник прес-служби поліції Харківської області.

Інформація про закладення вибухівки у харківському аеропорту надійшла до поліції 27 квітня близько 9:00.

До аеропорту виїхали працівники слідчо-оперативної групи Слобідського відділу поліції та фахівці вибухотехнічного управління. Проводиться евакуація громадян, огляд приміщень та прилеглої території.

У соцмережах повідомляють, що пасажири рейсу Wizz Air з Відня, який прибув близько 9:15, чекають в літаку. Інші пасажири, що знаходилися в аеропорту, близько двох годин стоять під відкритим небом. Їм підвезли питну воду. Комусь із пасажирів стало зле і йому викликали “швидку”.

Як повідомляв Харків Times, сьомий день поспіль у поліцію Харкова надходять повідомлення про мінування різних об’єктів – шкіл, вузів, підприємств, адміністрацій районів, торгово-розважальних центрів та ін. Перші мінування почалися з дня виборів, 21 квітня. Тільки з 21 по 24 квітня поліція отримала і перевірила 40 повідомлень про мінування.  Поліцейські вимушені були евакуювати людей та оглядати приміщення аеропорту, Південного вокзалу, районних адміністрацій, торгівельних центрів, Сумського ринку, шкіл, універсітету Каразіна. Жодне повідомлення про мінування не підтвердилося.

25 квітня новий начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко заявив, що має намір залучити підрозділ кіберполіції до розслідування справ за фактами неправдивих повідомлень про замінування різних об’єктів в регіон