Вибухівки на станції метро “Площа Конституції” немає, – поліція

Фото: hk.npu.gov.ua

Отримана сьогодні, 26 квітня, інформація про вибухівку на станції метро “Площа Конституції” і в будівлі Історичного музею на вулиці Університетська, 5, не підтвердилася.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Щоб переконатися у відсутності вибухівки, правоохоронці оглянули 10077 кв. метрів приміщень і прилеглої території, евакуювали 1 045 громадян.

На вулиці Університетська, 5 оглянуто 1500 кв. метрів площі будівлі та 1000 кв. метрів прилеглої території, евакуйовано 45 громадян.

На станції метро «Площа Конституції» оглянуто 2577 кв. метрів площі, евакуйовані 1000 громадян.

На площі Конституції оглянуто 5000 кв. метрів території.

Фото: hk.npu.gov.ua

“У ході ретельного обстеження приміщень та прилеглої території жодних вибухових пристроїв чи небезпечних речовин правоохоронці не виявили”, повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Вирішується питання про кваліфікацію події за Кримінальним кодексом України.

Нагадаємо, повідомлення про вибухівку на станції метро “Площа Конституції” і в будівлі Історичного музею в поліцію Харкова надійшло приблизно о 16:30.

Це вже друга хвиля повідомлень про мінування, отриманих сьогодні, 26 квітня, поліцією Харкова.
26 квітня близько 9:40 у поліцію надійшли повідомлення про вибухівку в готелях на вулицях Кравцова,8, Плеханівська, 8, Полтавський шлях, 190/1, Гідропаркова, 23 «А», проспекті Гагаріна, 201 «Б» та у гімназії на вулиці Тарасівській. Поліцейські провели ретельний огляд шести зазначених об’єктів. В ході перевірки фахівці оглянули 17700 кв. метрів приміщень та прилеглої території, евакуювали 660 громадян. Жодних вибухових речовин не виявлено.

Як повідомляв Харків Times, шостий день поспіль у поліцію Харкова надходять повідомлення про мінування різних об’єктів – шкіл, вузів, адміністрацій районів, торгово-розважальних центрів та ін. Перші мінування почалися з дня виборів, 21 квітня. Тільки з 21 по 24 квітня поліція отримала і перевірила 40 повідомлень про мінування.  Поліцейські вимушені були евакуювати людей та оглядати приміщення аеропорту, Південного вокзалу, районних адміністрацій, торгівельних центрів, Сумського ринку, шкіл, універсітету Каразіна. Жодне повідомлення про мінування не підтвердилося.

25 квітня новий начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко заявив, що має намір залучити підрозділ кіберполіції до розслідування справ за фактами неправдивих повідомлень про замінування різних об’єктів в регіон