У парку Горького висадився пташиний «десант» (фото)

Фото: zoo.kharkov.ua

Два білих лебедя, вісім канадських казарок та сім червоних качок приїхали з Харківського зоопарку у свою літню резиденцію – ставок у парку Горького.

Про це повідомляється на сайті Харківський зоопарк.

Подібні відрядження – в теплу пору у парк, а в період холодів – назад до зоопарку, пернаті роблять уже впродовж кількох років.

Фото: zoo.kharkov.ua

І транспортування, і адаптація проходять легко. Все, що відбувається, птиці сприймають, як своєрідну пригоду, швидко освоюють нові простори, де у їх розпорядженні не тільки чудовий ставок, але й острів з будиночком. Останні – особливо привабливі, адже це місця годівлі.

У раціон птахів входять різні зернові (пшениця, овес, просо), овочі (морква, буряк), трава.

Висадка пташиного «десанту» незмінно привертає увагу відвідувачів. Так, і в цей раз відпочиваючі з цікавістю спостерігали, як птахів спускали на воду.

Фото: zoo.kharkov.ua

Як тільки пернаті опинилися у воді, відразу ж стали пірнати і чистити пір’ячко. Лебеді граціозно плавали, а ось качки після водних процедур віддали перевагу відпочинку на острові.

«Радувати дорослих і маленьких відвідувачів парку птиці будуть все літо. Так що у харків’ян і гостей міста є можливість вдосталь насолодитися неповторною атмосферою і, звичайно ж, сфотографувати наших «зірок». Адже вони неймовірно фотогенічні і дуже люблять увагу відпочиваючих », – запевняють співробітники зоопарку.

Фото: zoo.kharkov.ua