Нічні підпали автівок у Харкові: поліція открила 2 нові справи

Фото: kh.dsns.gov.ua

Поліція Харкова встановлює обставини, при яких згоріли Mercedes GL500, що стояв у дворі приватного будинку на вул. Курбаса, 11 та припаркований напроти під’їзду житлової дев’ятиповерхівки на вул. Благодатній, 2 «ЗАЗ Славута».

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції області. За даними правоохоронців, згорілий Mercedes GL500 належав 56-річному харків’янину. З місця події поліцейські вилучили змиви та обгорілі дроти електропроводки. Пожежа почалась зі сторони моторного відсіку. Причина загоряння та спричинений матеріальний збиток встановлюються.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Знешкоджена вогнем “Славута” належала 43-річній жінці.

За даними фактами слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Нагадаємо, обидва автомобілі згоріли у ніч з 24 на 25 квітня. Обидва рази пожежі ліквідували співробітники ДСНС. У випадку, коли загорілася “Славута”, полум’я могло перекинутись на припаркований поруч Volkswagen Golf.

Полум’я від палаючого Mercedes GL500 перекинулося  на навіс і ворота. Загальна площа пожежі склала близько 50 кв.м. Крім того, полум’я почало перекидатись на дах житлового будинку, загрожуючи його знищенням.

Як повідомляв Харків Times, протягом ночі, 19 березня, харківські рятувальники тричі виїжджали на гасіння пожеж, які виникли у автівках, припаркованих біля житлових будинків. Від вогню постраждали 7 автомобілів.

Поліція встановила, що 5 автівок підпалили умисно. За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Встановлено, що одна зі спалених автівок належала прикордоннику, ще одна – приватному підприємцю.

Наступної ночі, на 20 березня, в Харкові та області загорілися ще три автомобілі.

У ніч з 7 на 8 квітня згорів Fiat Doblo, що був припаркований  біля приватного будинку у пров. Крутогорському, 10, у Холодногірському районі Харкова. На думку рятувальників, що гасили пожежу, автівку підпалили умисно.

Вночі 15 квітня, близько 2:24 на проспекті Героїв Сталінграду загорівся Nissan. За фактом цієї пожежі поліція також відкрила кримінальне провадження.

У ніч з 20 на 21 квітня загорілися Reno Daster та Mazda, які належать 39-річному жителю міста Первомайський.