Усі 9 «замінувань» 25 квітня виявилися неправдивими

Поліція перевірила усі 9 повідомлень про замінування 25 квітня. Жодне із них не підтвердилося.

Про це журналістам повідомила співробітник Відділу комунікації поліції Харківської області.

За її словами, поліцейські перевірили інформацію про замінування 9 об’єктів на майдані Свободи, вулиці Мироносицькій, Університетській, Клочківській, Балакірєва, Трінклера, Курчатова та проспекті Науки.

В ході ретельного огляду фахівці обстежили 25 386 кв. метрів приміщень та 8 657 кв. метрів прилеглої території, евакуювали 9137 громадян. Жодних вибухових речовин не виявлено.

Нагадаємо, що уже п’ятий день поспіль у поліцію Харківської області повідомляють про замінування різних об’єктів у Харкові. Як повідомляв ХарківTimes, перші повідомлення почали надходити у день виборів, 21 квітня. За чотири дні – з 21 по 24 квітня поліція отримала і перевірила 40 повідомлень про замінування. Жодне із них не підтвердилося.

25 квітня новий начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко заявив, що має намір залучити підрозділ кіберполіції до розслідування справ за фактами неправдивих повідомлень про мінування різних об’єктів у регіоні.

Радник голови МВС Іван Варченко раніше заявив, що всі повідомлення про мінування об’єктів надходять з окупованих територій.