У Харкові шукають вибухівку в університеті Каразіна, гімназії та ліцеї

Фото: Х Салтовка/ Telegram

П’ятий день поспіль поліція Харькова отримує повідомлення про мінування закладів. Сьогодні, 25 квітня, приблизно о 8:40 повідомили про вибухівку у гімназії на вулиці Благовіщенській та ліцеї на вулиці Мар’їнській.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції області.

“За адресою виїхали працівники слідчо-оперативних груп Холодногірського та Новобаварського відділів поліції та фахівці вибухотехнічного управління. Проводиться евакуація громадян. Проводиться огляд приміщень та прилеглої території”, – йдеться в повідомленні.

Фото: Х Салтовка/ Telegram

Також у відділі комунікації журналістам розповіли, що згодом в поліцію повідомили про вибухівку в університеті імені Каразіна. Туда також виїхали групи фахіців і розпочали догляд приміщеннь.

Як повідомляв Харків Times,  інформація про закладені вибухові речовини стала надходити, починаючи з дня виборів. Всього протягом дня 21 квітня повідомили про мінування 11 об’єктів.

У понеділок, 22 квітня, надійшло 15 повідомлень про замінування різних об’єктів в Харкові, одне з них – в Чугуєві.

23 квітня – 9 замінувань.

24 квітня надійшли повідомлення про замінування школи на вулиці Лермонтовській і Харківського університету радіоелектроніки.

Поліцейські встановили, що про замінування школи повідомили 12 та 11-річні учні цієї ж школи. Зі слів підлітків, вони вирішили пожартувати.

Повідомлення про замінування університету радіоелектроніки виявилося неправдивим.