В аеропорту Харкова затримали француза за контрабанду антикваріату

Фото: ДФС у Харківській області.

23 квітня в Міжнародному аеропорту Харькова правоохоронці затримали громадянина Франції, який намагався приховано вивезти з України старовинні ікони та нагороди.

Інформацію про спробу контрабанди речей, що мають історичну цінність, митники отримали від СБУ. Про це повідомили у прес-службі ДФС у Харківській області.

Громадянин Франції планував вилетіти з України рейсом “Харків-Стамбул” . При проходженні митного контролю обрав спрощену систему “зелений коридор”, чим заявив про відсутність предметів заборонених або обмежених до переміщення через кордон України.

Але в ході подальшого митного огляду у багажі чоловіка були виявлені 4 старовинні ікони та медалі «Ветеран праці» та «50 років Перемоги у Великій Вітчизняній Війні».

Відносно правопорушника складений протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Буде проведено додаткову експертизу щодо віднесення предметів до історичних та культурних цінностей.

Як повідомляв Харків Times, 9 квітня в аеропорту Харкова затримали міжнародного злочинця, який прибув рейсом зі Стамбула. Під час перевірки паспорта 43-річного громадянина Єгипту відбулося спрацьовування бази даних Інтерполу. З’ясувалося, що чоловік знаходиться в міжнародному розшуку за шахрайство з літа минулого року. Чоловіка підозрюють у фінансових махінаціях на території Катару. Прикордонники затримали підозрюваного і передали співробітникам Нацполіціі.

Комінтернівський районний суд Харкова заарештував на 40 діб підозрюваного у шахрайстві громадянина Єгипту.