Літній відпочинок для дітей: оздоровчі табори, море і Карпати

Фото: city.kharkov.ua

На території Харківської області працюватимуть 24 оздоровчих табори, зможуть відпочити 120 тисяч дітей.

Про це 24 квітня на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради повідомив директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Олексій Чубаров.

На території Харківської області працюватимуть 24 оздоровчих табори, в тому числі «Факел» та «Ромашка» КП «Харківводоканал» та «Boiko Summer School» Навчально-виховного комплексу «Авторська школа Бойка».

У харківському Лісопарку відкриють зміни оздоровчі табори «Сонячний», «Лісова казка» та «Факел», де влітку відпочинуть понад 2 тис. дітей.

Два тижні – з 27 травня по 13 червня – працюватимуть 192 пришкільних табори. Їх будуть відвідувати понад 29 тис. дітей.

Для школярів планують провести 40 багатоденних екскурсій та походів. Вартість дворазового харчування в день становитиме 25 грн.

В оздоровчий режим на все літо переведуть 224 дитячих садки, в яких виховується 45 тис. дітей.

Олексій Чубаров зазначив, що особливу увагу приділять оздоровленню та відпочинку дітей пільгових категорій, які перебувають на диспансерному обліку в медичних установах, а також талановитих та обдарованих дітей.

Всього в Харкові понад 91,5 тис. таких школярів, відпочинуть і оздоровляться 87 тис. 236 з них. Це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю, з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, сім’ї яких постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, діти учасників бойових дій, діти, які втратили батька або матір в зоні АТО, діти вимушених переселенців та учні інших пільгових категорій.

Крім того, влітку в міських лікарнях працюватимуть денні стаціонари для реабілітації дітей з інвалідністю, яким за станом здоров’я протипоказано перебування в дитячих санаторіях.

Цього року в міському бюджеті на оздоровлення та відпочинок школярів передбачено близько 2,5 млн грн. Ці кошти, в тому числі, спрямують на харчування дітей пільгових категорій та придбання путівок в оздоровчі заклади.

За безкоштовними і пільговими путівками в заміських таборах Харківської області, на морі та в Карпатах зможуть оздоровитися понад 4,5 тис. дітей.

Директор департаменту підкреслив, що без отримання дозвільних документів жоден табір не відкриється. Увага буде приділена безпеці установ і їхньому санітарному стану.