Нові “мінування” в Харкові: вибухівку шукають в школі

Фото: Х Харьков / Telegram

Сьогодні, 23 квітня, приблизно о 10:40 в поліцію повідомили про замінування навчального закладу в Харкові.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіціі області, за адресою виїхали співробітники слідчо-оперативної групи і фахівці вибухотехнічного управління. З навчального закладу евакуювали учнів і персонал.

Фахівці проводять огляд будівлі та прилеглих територій.

Як повідомляють в місцевому пабліку в Telegram, вибухівку шукають в школі №38.

“Всі діти евакуйовані. Зараз вони разом з вчителями перебувають на стадіоні”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, в поліцію Харкова третій день поспіль повідомляють про мінування. Інформація про закладені вибухові речовини стала надходити, починаючи з дня виборів.

21 квітня, близько 13:00 до поліції надійшли повідомленняпро закладення вибухівки у приміщеннях міжнародного аеропорту, торгівельного центру й готелю на просп. Незалежності. Пізніше надійшли повідомлення про закладення вибухівки у готелях на проспектах Гагаріна та Науки («Мир»), вулицях Шевченка й Харківських Дивізій, а також про замінування кінотеатру у торгівельному центрі “Дафі”.  Всього протягом дня повідомили про мінування 11 об’єктів.

У понеділок, 22 квітня, через інформацію про замінування були евакуйовані фахівці трьох харківських заводів – ХТЗ, «Турбоатому» і «Електроважмашу». Також поліцейські шукали вибухівку на Південному вокзалі і в торговому центрі.

У жодному разі інформація про замінування не підтвердилася.

Радник глави МВС Іван Варченко стверджує, що всі повідомлення про мінування об’єктів в різних містах України надходять з окупованих територій.