Повідомлення про замінування 5 об’єктів у Харкові не підтвердились

Перевірені торгові центри на пр. Ювілейному і вул. Академіка Павлова, заводи на пр. Московському, вул. Дербентській і вул. Іскринській. В ході обстеження жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин не виявлено.

Про це повідомив Відділ комунікації поліції Харківської області.

Станом на 18:00 правоохоронці оглянули 142 788 кв. метрів будівель та прилеглої території, евакуювали 3177 громадян.

На місця подій  виїжджали слідчо-оперативні групи, кінологічна служба, експерти-криміналісти та вибухотехніки.

Поліцейські провели ретельний огляд зазначених установ та прилеглої території.

На заводі на проспекті Московському оглянуто 2880 кв. метрів загальної площі будівлі та 1500 кв. метрів прилеглої території, евакуйовано 2742 громадян.

У торговельному центрі на проспекті Ювілейному оглянуто 24000 кв. метрів загальної площі будівлі та 1500 кв. м. прилеглої території, евакуйовано 100 осіб.

На заводі на вулиці Дербентській у Харкові оглянуто близько 3008 кв. метрів загальної площі будівлі та 300 кв. м прилеглої території, евакуйовано 70 осіб.

На заводі на вулиці Іскринській оглянуто 102 тис. кв. метрів загальної площі будівлі та прилеглої території, евакуйовано 85 осіб.

У торговельному центрі на вулиці Академіка Павлова оглянуто 7400 кв. метрів загальної площі будівлі та 200 кв. м. прилеглої території, евакуйовано 180 осіб.

В ході обстеження жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як повідомляв Харків Times, інформація про закладення вибухівки на Південному залізничному вокзалі, заводі на проспекті Московському, у ресторані на вул. Кромській і двох школах 22 квітня не підтвердилася.