На Харківщині підліток піднявся на дах вагона-цементовоза та був травмований електрострумом (доповнено)

У неділю, 21 квітня 2019 року о 16:49 на 17-й колії станції Мерефа, що на Харківщині, підліток 2004 року народження з невідомих причин піднявся на дах вагона-цементовоза неробочого парку і був уражений електричним струмом контактної мережі.

Про це повідомляється на сайті АТ «Українська залізниця».

На щастя, хлопець залишився живим. Потерпілого доставлено у лікарню міста Харкова.

Загалом у квітні цього року внаслідок ураження електричним струмом вже травмовано 7 сторонніх осіб, у тому числі 2 – зі смертельним наслідком. Серед травмованих – 5 дітей віком до 16 років.

Загалом з початку 2019 року станом на 22 квітня внаслідок ураження електрострумом було травмовано 10 сторонніх громадян, з них 3 – смертельно, 6 дітей віком до 16 років травмовано не смертельно.

Залізничники вкотре закликають громадян бути обачними на об’єктах залізничного транспорту та дотримуватися правил безпечної поведінки. Закликаємо дорослих якомога частіше пояснювати та нагадувати дітям про те, що перебувати поряд з контактною мережею – це небезпечно і може коштувати життя.

Як повідомив Відділ комунікації поліції Харківської області, 15-річного хлопця з електротравмою та черепно-мозковою травмою доставлено до Харківської міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Підліток знаходиться в тяжкому стані.

Поліцейськими встановлено, що підліток заліз на дах грузового вагону та ненавмисно торкнувся дротів. Від удару струмом хлопця відкинуло на землю.

Факт події внесено до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень Харківського відділу поліції . Обставини події встановлюються .