Всі повідомлення про замінування надходять з окупованих територій – Іван Варченко

Фото: МВС України/Facebook

Радник голови МВС Іван Варченко стверджує, що всі повідомлення про мінування об’єктів в різних містах України надходять з окупованих територій.

Про це прес-служба МВС повідомила у Facebook.

“Зберігається активність Російської Федерації та її сателітів на окупованих територіях щодо повідомлень про замінування на території, підконтрольній Україні, місць, де масово збираються люди. Повідомлення про замінування надходять з окупованих територій. Ми готувалися до таких провокацій, тому наші вибухотехніки працюють”, – сказав Варченко на брифінгу в МВС.

Він також зазначив, що, можливо, подібні повідомлення покликані відвернути увагу поліції від виборчих дільниць.

За словами радника міністра, на даний момент до поліції вже надійшло 562 повідомлення про порушення.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 21 квітня, близько 13:00 до поліції надійшли повідомлення про закладення вибухівки у приміщеннях міжнародного аеропорту, торгівельного центру й готелю на просп. Незалежності. Пізніше надійшли повідомлення про закладення вибухівки у готелях на проспектах Гагаріна та Науки («Мир»), вулицях Шевченка й Харківських Дивізій, а також про замінування кінотеатру у торгівельному центрі “Дафі”. Кілька об’єктів вже перевірені поліцією – у них не виявлено ніяких вибухонебезпечних предметів та вибухових речовин. В інших триває перевірка.