Повідомлення про замінування торговельного центру та двох готелів у Харкові виявились неправдивими

Інформація про закладення вибухівки в торговельному центрі “Аве Плаза” на вулиці Сумській та готелях на вулиці Харківських Дивізій і проспекті Гагаріна не підтвердилась.

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

Повідомлення надходили протягом дня 21 квітня. На місця подій виїжджали слідчо-оперативні групи, кінологічна служба, експерти-криміналісти та вибухотехніки.

Поліцейські провели ретельний огляд зазначених установ та прилеглої території.

На території готелю по вулиці Харківських Дивізій було оглянуто близько 6 тис. кв. м загальної площі будівлі та 1,5 тис. кв. м прилеглої території, евакуйовано 60 громадян.

У торговельному центрі “Аве Плаза” оглянуто більше 22 тис. кв. м загальної площі будівлі та 1,2 тис. кв. м. прилеглої території, евакуйовано 1,5 тис. осіб.

На території готелю по проспекту Гагаріна правоохоронці оглянули близько 5 тис. кв. м загальної площі будівлі та 5 тис. кв. м прилеглої території, евакуювали 30 громадян.

“В ході обстеження жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань”, – йдеться у повідомленні.

Усього протягом дня до поліції надійшло 10 інформацій про замінування об’єктів, серед яких аеропорт, шість готелів, два торгівельних центра та кінотеатр. Правоохоронці закінчили перевірку семи повідомлень. Загальна площа обстежених приміщень склала 65,6 тис. кв. м, прилеглої території – 43 тис. кв. м. Усього було евакуйовано 7266 громадян. Наразі триває перевірка повідомлень про закладення вибухівки у готелях на вулиці Шевченка і проспекті Науки (“Мир” – ХТ) та кінотеатрі у торговельному центрі “Дафі” на вул. Героїв Праці.