Суд виніс вирок хулігану за побиття поліцейського

Харківський районний суд області визнав винним 25-річного місцевого мешканця в опорі та спричиненні легких тілесних ушкоджень правоохоронцю та незаконному вирощуванні конопель (ч. 2 ст. 342, ч. 2 ст. 345, ч. 1 ст. 310 КК України).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Подія трапилася в грудні 2017 року в одному із сіл Зміївського району. Засуджений випивав разом з друзями на літньому майданчику біля крамниці. Напідпитку у чоловіка виник конфлікт з покупцем, який прийшов до магазину. Нетверезий злочинець погрожував опоненту пістолетом для спортивної стрільби, а коли потерпілий намагався піти, наздогнав його та кілька разів ударив.

На місце події викликали правоохоронців. Дільничний офіцер наздогнав хулігана на сусідній з магазином вулиці. Зловмисник поводився агресивно й чинив супротив поліцейському. Він погрожував правоохоронцю розправою, а потім накинувся на нього з кулаками. Злочинець бив дільничного руками й ногами по голові, спричинивши легкі тілесні ушкодження.

Під час досудового слідства з’ясувалося також, що злочинець облаштував на власному подвір’ї в сел. Хорошеве конопляну «плантацію». У чоловіка вилучили 26 кущів наркотичних рослин.

Рік тому, у квітні 2018 года хлопця вже судили за хуліганство в крамниці. Тоді сд призначив йому 3 роки позбавлення волі. Враховуючи невідбуте покарання, зловмиснику за сукупністю злочинів присудили 3 роки позбавлення волі.