Харків’яни скаржаться на незаконну передвиборчу агітацію

Фото: pravda.com.ua

За минулу добу поліцейські Харківщини зареєстрували 10 повідомлень про порушення Закону України «Про вибори Президента України».

Про це повідомив Відділ комунікації поліції Харківської області.

Так, спостерігач Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа ОПОРА» повідомила про виявлення на електричному стовпі агітаційної листівки без інформації про замовника і тираж.

Двоє харків’ян виявили на інтернет-ресурсі YouTube відео з висловлюваннями, які можуть привести до дестабілізації суспільства, терористичних актів і насильства.

Три випадки зі скаргами на відсутність прізвищ у списках виборців в Індустріальному районі та Харківському районі області.

Житель Московського району Харкова поскаржився, що на його мобільний номер телефону зателефонував невідомий, який представився одним з кандидатів в Президенти України і попросив проголосувати за нього.

У Новобаварському районі жінка виявила на станції метро «Холодна Гора» чоловіка, який розповсюджував газету, в якій були відсутні номер тиражу і кількість примірників.

Відносно 22-річного громадянина складено адмінпротокол за ч. 1 ст. 212-9 (порушення порядку ведення передвиборної агітації…) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також складено адмінпротокол щодо жінки, яка на вулиці Сумській поширювала агітаційні газети, в яких були відсутні вихідні дані. У неї вилучили 680 газет.

Вся інформація зареєстрована в журналі єдиного обліку районних відділів поліції. Проводиться перевірка.

До слова, всього з початку квітня зафіксовано 58 звернень громадян, 26 з яких відпрацьовані. Ознак кримінальних або адміністративних правопорушень в них не виявлено, розгляд ще 32 повідомлень триває.