Отруєння у дитсадку на Зміївщині: 5 дітей уже виписали, ще 3 – у лікарні

Фото: Коло

5 дітей із 10 захворілих закінчили лікування та виписані у задовільному стані з діагнозом харчова токсикоінфекція, ще 3 продовжують лікування в інфекційному відділенні, 2 – амбулаторно.

Про це повідомляє ДУ «Харківський обласний лабораторний центр».

«Станом на 18.04.2019 нових випадків захворювань серед дітей, які відвідують Слобожанський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №3 Комсомольської селищної ради Зміївського району Харківської області не зареєстровано», – йдеться в повідомленні. – 5 дітей із 10 захворілих закінчили лікування та виписані у задовільному стані з діагнозом харчова токсикоінфекція».

Продовжують лікування: в інфекційному відділенні три дитини та дві — амбулаторно.

Всі хворі обстежені лабораторно: у 4-х виявлено збудник інфекції (Klebsiella pneumoniae), у 6 хворих та контактних – збудники кишкових інфекцій не виділені.

За результатами лабораторних досліджень виявлені відхилення від встановлених нормативів у змивах з об’єктів зовнішнього середовища. Результати лабораторних досліджень добових проб, проб питної води відповідають нормативним вимогам.

За контактними продовжується щоденне медичне спостереження.

Як повідомляв Харків Times, в період з 12 по 13 квітня з навчального закладу (ясла-садок) №3 Комсомольської селищної ради в лікарню госпіталізували 8 дітей, ще двоє знаходяться на амбулаторному лікуванні. Всім хворим поставлено попередній діагноз харчова токсикоінфекція.