Зіркова хвороба – то найкраще, що було у моєму житті – Володимир Дантес (фото)

Фото: София Митина / ХарківTimes

В рамках мотиваційного проекту «Ліга освіченої молоді», студенти різних вишів Харкова мають можливість дізнатися історію успіху відомих людей та поставити їм питання. Цей унікальний проект проходить за підтримки Фонду Олександра Грановського.

Мета кожного студента – отримати в кінцевому результаті кращу роботу з перспективою кар’єрного росту, тому ЛОМ – проект з подальшим працевлаштуванням.

Вчора, 16 квітня, серед запрошених гостей виступив відомий шоумен харків’янин Володимир Дантес. Відомим хлопець став у 2008 році, коли взяв участь у другому сезоні «Фабрики зірок». Звідти він зі своїм напарником по сцені Вадимом Олійником вийшов у складі групи «ДіО. фільми”. Саме тоді, каже Володимир, він відчув усі плюси й мінуси зоряної хвороби.

– Зоряна хвороба – це найкраще, що було в моєму житті, тому що так я не витрачав гроші ніколи. Ми виграли 500 тисяч гривень у 2008 році, у червні місяці це було 100 тисяч доларів, а у листопаді, коли ми вийшли з фабрики, це вже було набагато менше, тому що курс став 8. Ну, я дуже везучий, – згадує артист. – Нам дали якісь гроші на розкрутку, на кліп і нам дали по 10 тисяч доларів – тоді можна було купити машину. Але Вова, зі своєю хворобою … Тому що я виходжу на вулицю, а дівчатка від 12-ти до, там, 16-ти, максимум – 20-ти років – вони підходили й просто верещали, вони готові були розірвати тебе на шматки.

В результаті, визнає артист, замість того, щоб вкласти кошти у нерухомість, бізнес, або стартап, – всі гроші з розмахом йшли на … випивку.

Зоряна хвороба закінчилася у той момент, зізнається Володимир, коли їх групу запросили на концерт Наталії Могилевської, але навіть не на розігрів, – вони виступали в якості підтанцьовки у костюмах кроликів.

– Ось у той момент приблизно закінчилася зоряна хвороба – коли ми одягали костюми зайців, усвідомлюючи всю непотрібність себе, як людини на цій землі. І не в тому справа, що це якась не така професія, а в тому, що ти літав десь у небесах із Леонадро Ді Капріо, ти був десь на рівні його чи Павла Зіброва – і ти різко опускаєшся на рівень зайця, – ділиться співак.

Після розпаду групи Володимир Дантес почав працювати у програмах на телебаченні та радіо. Останній гучний проект, у якому артист був ведучим – кулінарне тревел-шоу «Їжа, я люблю тебе». Секрету свого успіху хлопець не знає і не ставить конкретних цілей, каже – мотивувало те, що він робив все “від противного”.

Зараз Дантес веде відеоблог на своєму YouTube-каналі під назвою «Чоловік Наді Дорофєєвої». Далі ще не знає, у який бік хоче розвиватися – повернутися на сцену, або бути телеведучим. Володимир зізнається: в нього проблеми з українською мовою, а на телебаченні вільне володіння державною мовою – обов’язок.

– Для того, щоб стати телеведучим, наприклад, на наших українських каналах, мені потрібно розмовляти українською мовою. Я почав вивчати українську мову, тому що тобі здається завжди, що ти її знаєш ідеально, тому що ти з дитинства чуєш українську мову. Але коли ти приходиш на кастинг, обсіраєшся так … – посміхається Дантес. – І ти думаєш: та годі, серйозно? А ти ж такий класний, ти ж провів дуже багато програм! ..

На думку Володимира Дантеса, у нинішньої молоді зараз набагато більше можливостей, ніж було раніше. Завдяки інтернету, людина може сама себе розкрутити, якщо у еї дійсно є талант і «придатний контент». І для цього зовсім не обов’язково брати участь у різних пісенних чи талант-шоу.

Софія Мітіна