Тварини Екопарку повертаються в літні вольєри

Фото: feldman-ecopark.com

З настанням теплої погоди вихованці зоологічної колекції Екопарка залишають зимові квартири і повертаються в літні вольєри. Деяких звірів і птахів вже можна побачити у відкритих вольєрах, інші чекають більш теплої погоди. Остаточно літнє переселення завершиться наприкінці наступного місяця.

Про це йдеться у повідомленні Екопарку.

Як повідомили фахівці-зоологи Екопарку, спеціальні умови для зимівлі потрібні більшій частині зоологічної колекції – байбакам, які впадають у сплячку, приматам, рептиліям, багатьом видам пернатих і так далі. У літні вольєри вже переїхали оцелот і деякі птахи. А примати будуть переселені тоді, коли встановиться стабільна тепла погода і нічна температура підніметься вище позначки +10 градусів.

Завершити процес повернення тварин у літні вольєри планується до кінця травня, коли погода дозволить покинути зимові житла найбільш теплолюбним видам.

У зоологічної колекції Екопарку міститься 3 тис. тварин більш ніж 300 видів. За чисельністю приматів вона є однією з найбільших у Східній Європі, нараховує 250 особин більше 30 видів, багато з яких занесені в Міжнародну Червону книгу.