Нові тролейбуси планують влітку вивести на маршрути

Очікується, що перші чотири нових тролейбуси, придбані в рамках угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку, будуть поставлені в Харків протягом двох місяців. Про це розповів під час брифінгу 17 квітня заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

За його словами, графік поставок розписаний до півроку, всього очікується надходження 57 тролейбусів. Це будуть 12-метрові низькопідлогові тролейбуси виробництва корпорації «Богдан», які курсуватимуть на маршрутах КП «Тролейбусне депо №2». При цьому Євген Водовозов зазначив, що оновлення рухомого складу буде продовжено і надалі.

Крім того, цього року за кошти міського бюджету планується побудувати тролейбусну лінію, яка остаточно замкне тролейбусне коло Північної Салтівки – від ст. м. «Героїв Праці» до вул. Наталії Ужвій.

Як повідомляв Харків Times, Луцький автоскладальний завод корпорації «Богдан» переміг у тендері на поставку Харкову 57-ми 12-метрових тролейбусів моделі Т70117. Поставка тролейбусів здійснюється у рамках проекту «Міський громадський транспорт в Україні», який фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку.