Вогонь повністю знищив храм в Люботині (фото та відео)

Фото: kh.dsns.gov.ua

Рятувальники 5 годин гасили пожежу в Свято-Миколаївському храмі, але не змогли врятувати будівлю. Вогонь також знищив ікони, книги, церковне обладнання.

Як повідомили в прес-службі ГСЧС в Харківській області, після отримання інформації про пожежу до місця події виїхали 2 відділення на автоцистернах.

“Тоді вже візуально спостерігалась значно розвинена пожежа, яка охопила площу близько 200 кв.м. Керівник гасіння пожежі одразу запросив додаткові сили і засоби. На допомогу з Харкова вирушили ще 6 пожежних автоцистерн та автодрабина. Також з залізничної станції «Основа» прибув пожежний потяг з метою забезпечення достатньої кількості води для цілей пожежогасіння “, – повідомили в прес-службі.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Протягом півтори години вдалося пожежу локалізувати. Остаточно її ліквідували о 23:55. Всього на гасінні пожежі працювали 37 рятувальників і були залучені 9 одиниць техніки.

Фото: kh.dsns.gov.ua

В результаті пожежі вогонь знищив книги, ікони та інше церковне приладдя, яке перебувало в приміщенні храму. Сам храм також повністю знищений.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, поліція підозрює, що причиною пожежі в Свято-Миколаївському храмі став підпал. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 10 років.