МВС призупинило роботу автошколи, де навчалась Зайцева

Фото: ХарківTimes

Роботу автошколи, в якій навчалась Олена Зайцева, призупинили. Таке рішення ухвалили у четвер, 11 квітня, на засіданні акредитаційної комісії Головного сервісного центру МВС у Києві.

Про це повідомляє UA:Харків. з посиланням на речницю установи Юлію Кундель.

Тепер у школи є два тижні, щоб усунути порушення. Якщо змін не буде — навчальний заклад закриють.

Під час брифінгу 3 квітня  заступник начальника ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Чиж розповів, що були виявлені порушення в роботі школи загалом і під час, коли там навчалася Олена Зайцева.

За словами Чижа, в учбовому закладі були виявлені порушення у веденні документації, переобладнання транспорту без відповідної реєстрації. Також у рамках кримінального провадження також доведено відсутність Зайцевої на заняттях в певні дні.

Слідчі направили клопотання про скасування ліцензії для цієї школи.  Питання про позбавлення ліцензії та держакредитації розглядатиме Головний сервісний центр МВС. Розгляд цього питання запланували на 4 квітня, але згодом перенесли на 11 квітня.

Нагадаємо, слідчі розпочали розслідування відносно автошколи, де навчалася Олена Зайцева у грудні 2017 року за за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість). За результатами досудового розслідування встановлено, що підозрювана була відсутня на п’яти заняттях протягом жовтня-листопада 2015 року.

Як повідомляв Харків Times, 26 лютого Київський райсуд Харкова засудив винуватців смертельного ДТП на Сумській Олену Зайцеву та Геннадія Дронова до 10 років позбавлення волі. Суд також заборонив їм керувати транспортними засобами протягом 3 років і задовольнив в повному обсязі цивільні позови потерпілих.

В кінці березня, коли спливали терміни подання апеляції, захист Дронова та адвокати Зайцевої оскаржили вирок. 1 квітня в провадження Харківського апеляційного суду надійшла кримінальна справа за обвинуваченням Олени Зайцевої та Генадія Дронова у смертельному ДТП на вулиці Сумській.