На Харківщині за тиждень захворюваність на кір зросла майже на 40%

Фото: Etcetera.media

Протягом тижня, з 3 по 10 квітня, в Харківській області 239 осіб захворіли на кір, серед них – 74 дитини.

За інформацією Харківського обласного лабораторного центру, у порівнянні з попереднім тижнем захворюваність на кір у регіоні зросла на 39,8%.

Найбільшу кількість хворих у перший тиждень квітня медики зареєстрували у Харкові – 152 випадки. Серед мешканців Харківського району – 31 випадок , Нововодолазького та м. Люботин – по 13, Дергачівського — 5.

По 4 випадки кору зареєстрували у Валківському та Чугуївському районах. 9 осіб захворіли у Барвінківському, Зміївському та Красноградському районах. У Близнюківському та Богодухівському – по 2. Серед мешканців Кегичівського, Коломацького, Золочівського та Шевченківського — по одному випадку кору.

З початку року станом на 10 квітня в регіоні на кір захворіли 1863 особи, серед них 625 дітей. 64,3% серед захворілих не мали жодного щеплення. Серед щеплених 42,8% зробили тільки одне щеплення.

До лікарень потрапили 1389 хворих. Летальні випадки в регіоні не реєструвались.

За тиждень кількість спалахів на кір зросла з 57 до 62 з кількістю уражених — 349 осіб. Найбільша кількість спалахів  сталася у побуті (28). 15 спалахів зареєстрували у навчальних закладах, 13 – у закладах охорони здоров’я, 4 – за місцем роботи. Також спалахи кору сталися в закладах закритого типу: КЗ «Ржавецький психоневрологічний інтернат», КЗ «Шевченківський дитячий будинок-інтернат»).

Як повідомляв Харків Times, протягом тижня, з 30 березня по 4 квітня, в Харківській області 171 особа захворіла на кір, серед них – 61 дитина.