Поліція заявляє про затримання 5 підозрюваних у серії нападів на інкасаторів (відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція затримала п’ятьох учасників злочинної групи, яку підозрюють, зокрема, у серії нападів на інкасаторів.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції області.

“П’ять осіб з числа членів злочинної групи затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів. Причетність інших осіб до злочинної діяльності наразі перевіряється”, – йдеться у поавідомленні.

Слідством зібрані докази їх причетності до серії розбійних нападів, скоєних як на території Харківської області, так й інших областей України, зокрема Полтавській та Київській. Сума збитків, завданих потерпілим в результаті злочинної діяльності вказаних осіб, складає більше 15 мільйонів гривень.

“Після перевірки показань затриманих осіб, а також шляхом здійснення слідчих дій та проведення обшуків в місцях проживання зловмисників встановлено, що учасники угрупування з метою нападу на інкасаторські автомобілі та окремих громадян України створили озброєну банду, до участі в якій залучили не менше 10 осіб. Члени групи орудували на території кількох регіонів України протягом 2013-2019 років”, – йдеться у повідомленні.

Тривалий час злочини вказаної групи залишались нерозкритими у зв’язку із тим, що до її складу входили працівники правоохоронних структур, які сприяли діяльності зухвалих зловмисників. Одному із членів банди з числа правоохоронців повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 (розбій) , ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу. Відповідно до санкції статей йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Під час слідства також доведено причетність вказаних осіб до замаху на замовне умисне вбивство головного лікаря Київського клінічного госпіталю ветеранів війни.

За наслідками проведених обшуків в гаражах та за місцями проживання членів групи виявлено значну кількість зброї та боєприпасів, вибухових пристроїв та вибухових речовин, частин для складання саморобних вибухових пристроїв. Встановлено, що під час здійснення нападів злодії завжди використовували зброю та вибухівку.

Як повідомляв Харків Times, 10 квітня начальник Головного управління Національної поліції у Харківській області Олег Бех повідомив у Facebook про затримання 10 підозрюваних. “Дев’ять затриманих – мешканці Києва, один – харків’янин”, – написав він.