На Харківщині через палаючий сухостій згоріли 2 будинки та ледь не загинула жінка (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

Протягом минулої доби, 11 квітня, підрозділи Служби порятунку 67 разів залучалися до ліквідації пожеж, пов’язаних з горінням сухої трави, торішнього листя, очерету, хвойної підстилки та сміття на загальній площі близько 17 га. Ці пожежі знищили або пошкодили 2 житлових будинки, 2 господарчі споруди, 2 літні кухні, 2 льохи, паркан та дровник із дровами.

Як повідомили у прес-службі ДСНС в Харківській області, в одній з цих з пожеж ледь не загинула 79-річна жінка. Подія сталася у с. Гладківка Коломацького району Харківщини на території приватного домоволодіння на вул. Сумській, 11. Господарі намагались спалити сміття, але вогонь вийшов з-під контролю і перекинувся на літню кухню з льохом, котрі згоріли на площі 40 кв.м. Також почала горіти прибудова до житлового будинку, де розташовувався вхід.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Рятувальники 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини, що оперативно о 15:12 прибули за викликом, збили полум’я на шляху евакуації та вивели на свіже повітря господарку оселі, врятувавши їй життя. Вогонь від пожежі також знищив дровник із дровами на площі 55 кв.м. Вогнеборці впорались із вогнем о 18:30.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області вкотре звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, протягом доби, 3 квітня підрозділи Служби порятунку 64 рази залучалися до ліквідації пожеж, пов’язаних з горінням сухої трави, торішнього листя, очерету та сміття. Їхня загальна площа склала понад 20 га. Полум’я від цих загорянь знищило 2 господарчі будівлі.

25 березня у селищі Високий Харківського району під час горіння сухостою загинув чоловік.