61-річному збоченцю, що розбещував дітей на кладовищі, в апеляції підтвердили вирок – буде сидіти 7 років

Фото: ГородХ

Прокуратура в апеляції відстояла термін покарання для чоловіка, який розбещував малолітніх дівчат на кладовищі. Встановлено, що його жертвами стало п’ятеро дітей віком від 5 до 7 років.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Харківський апеляційний суд підтримав позицію Дергачівської місцевої прокуратури та залишив незмінним покарання для 61-річного чоловіка, якого у серпні 2017 року визнано винним у розбещенні малолітніх (ч. 2 ст. 156 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Кравченко, Дергачівський районний суд призначив чоловіку покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Однак засуджений своєї вини не визнав, з вироком суду першої інстанції не погодився, тому подав апеляційну скаргу. Проте прокуратура і в апеляційній інстанції довела вину зловмисника. Як результат – колегія судів прийшла до висновку, що доводи апеляційної скарги не знайшли свого підтвердження. Покарання залишилося незмінним – 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, викрили зловмисника у липні 2016 року на Дергачівщині. Чоловік напідпитку йшов вулицею. В одному з дворів він побачив двох 7-річних сестричок. Зловмисник покликав дітей до себе за двір, взяв за руки та повів на кладовище, що розташоване поруч. Там він розбещував дівчат.

Крім того, у ході досудового розслідування було встановлено епізоди розбещення ще трьох малолітніх дітей, вчинені у 2015 – 2016 рр.

Його жертвами стали п’ятеро дівчат (троє з них 2009 року народження, ще двоє – 2008 та 2007 років народження).

Вирок суду є чинним.