Поліція затримала 10 підозрюваних у серії нападів на інкасаторів у Харкові – Бех (фото, доповнено)

Фото: Олег Бех / Facеbook

Поліція затримала 10 підозрюваних у серії нападів на інкасаторів у Харкові.

Про це повідомив у Facebook начальник Головного управління Національної поліції у Харківській області Олег Бех.

“Ми затримали банду, яка протягом семи останніх років вчиняла озброєні розбійні напади на інкасаторів”- написав він.

Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань, фахівці харківського Управління стратегічних розслідувань, Слідчого управління ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Харківського гарнізону об’єднаних сил викрили 10 злочинців, які входили до складу цієї банди. Дев’ять затриманих – мешканці Києва, один – харків’янин.

“Серед них є ті, хто вже був засуджений за інші злочини. Жоден з них не працював, а навіщо? Починаючи з 2013 року вони займалися розбоями. Один рік – один напад на інкасаторів. Злочинний “улов” чималий. Щонайменше 15 млн. грн. Гроші витрачали на коштовні автівки і закордонний відпочинок. Той арсенал зброї, який ви бачите на фото, зберігався в гаражах затриманих у Києві. Гранатомети, автомати, пістолети, вибухівка, патрони, гранати вилучені під час обшуків. Найближчим часом затриманим буде повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. Працюємо далі!”, – написав Бех.

Військова прокуратура повідомила, що до складу банди входило понад 10 осіб, в тому числі працівники СБУ. Вищевказані особи у період 2013-2019 вчинили ряд розбійних нападів як на території Харківської області (напад на інкасаторів та заволодіння понад 5 млн грн.) так і на території Київської області (напад на інкасаторів та замах на вбивство головного лікаря Київського міського клінічного госпіталю ветеранів війни).

“Тривалий час злочини вказаної банди залишались нерозкритими, у зв’язку із входженням до її складу працівників правоохоронних органів, які сприяли її конспіраційності. На початку квітня поточного року двом особам з числа вказаної банди повідомлено про підозру у вчиненні вищевказаних злочинів та вони перебувають під вартою. 10 квітня під час проведення санкціонованих обшуків (понад 30 в різних областях України) в гаражних приміщеннях та за місцями проживання інших членів банди виявлено та вилучено значну кількість зброї та боєприпасів, вибухових пристроїв та вибухових речовин, частин для складання саморобних вибухових пристроїв (під час здійснення нападів злочинці завжди використовували зброю та вибухівку і лише за щасливим збігом обставин потерпілим було заподіяно лише тілесні ушкодження, хоча наміри на вбивство в членів банди були чіткими та зрозумілими). За результатами проведення обшуків ще п’ять осіб (з числа членів банди) затримано”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі (розшукові) дії та обшуки тривають. Встановлюються інші причетні до вчинення вказаних злочинів особи.