НКРЕКП схвалила підвіщення тарифів для “Харківводоканалу”

Фото: Укринформ

Національна комісія з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг схвалила підвищення тарифів на послуги водопостачання і каналізації, які надає КП «Харківводоканал».

Таке рішення НКРЕКП ухвалила на засіданні 9 квітня. Про це повідомляє UA:Харків з посиланням на онлайн-трансляцію засідання в YouTube.

Тариф на централізоване водопостачання з використанням внутрішньобудинкових систем підвищується майже на 11%, на водовідведення — майже 14%.

– для мешканців багатоквартирних будинків послуга з централізованого постачання холодної води коштуватиме 10,95 грн/куб. м (без ПДВ), послуга центрального водовідведення — 5,58 грн/куб. м (без ПДВ);
– для мешканців приватного сектора, бюджетних організацій постачання холодної води — 10,21 грн/куб. м (без ПДВ), водовідведення — 5,22 грн/куб. м (без ПДВ).

Серед причин підвищення тарифів — необхідність виконання кредитних зобов’язань.

В засіданні НКРЕКП взяли участь генеральний директор КП «Харківводоканал» Віталій Панов, заступник Харківського міського голови Андрій Руденко та представниця Світового банку Клавдія Максименко.

«В середньому витрати домогосподарства на водоспоживання на один місяць зростуть на 15 грн з ПДВ або на 13%, зі 114 грн до 129 грн за місяць», — зазначив один з членів Нацкомісії, який озвучив обґрунтувуння КП «Харківводоканал».

Затверджені тарифи набудуть чинності за день після їх оприлюднення у газеті «Урядовий кур’єр».

Як повідомляв Харків Times, про наміри “Харківводоканалу” підвищити тарифи стало відомо наприкінці березня. 2 квітня на підприємстві провели відкриті слухання щодо підвищення тарифів на холодну воду та водовідведення. На слуханнях 2 квітня представники КП повідомляли, що послуги здорожчають не раніше травня.