У ТЦ “Барабашово” виник конфлікт між підприємцями та адміністрацією

Вчора, 8 квітня, на території ТЦ “Барабашово” стався конфлікт між підприємцями, що торгують тут, і адміністрацією ТЦ. У протистоянні, за свідченнями очевидців, використовувалися шланги з водою та сльозогінний газ.

Як пишуть користувачі спільноти “ТЦ” Барабашово “на Facebook, у протистоянні брали участь” фельдмановці, ряджені під спецназ “.

“Вчора, 08.04.2019 року Фельдман кинув свою приватну армію, одягнену в спецзасоби, проти повсталих підприємців Барабашово. Операція придушення, проходила під керівництвом голови прес-служби АВЕК Сергія Зайцева та екс-СБУшника Дмитра Лісовенко”, – пишуть у пабліку.

На думку авторів пабліку, сталася “чергова спроба рейдерського захоплення” розташованого на території ТЦ магазину “Тканини”.

У свою чергу, адміністрація торгового центру на своїй сторінці у Facebook називає інцидент “невдалою спробою “ініціативних груп” спровокувати силове протистояння”.

“Представники так званих “ініціативних груп” 08 квiтня спробували спровокувати силове протистояння з представниками сервісних служб ТЦ “Барабашово”. Співробітники торгового центру не піддалися на провокації та звернулися за допомогою до працівників Національної поліції України”, – стверджують в адміністрації центру.

За їхньою версією, якісь “радикально налаштовані активісти” заважали виконавцям, “приводити в дію рішення суду по звільненню одним з підприємців незаконно займаного торгового приміщення”. В адміністрації ринку стверджують, що колишній орендар торгового центру “в односторонньому порядку прийняв рішення не оплачувати оренду торгового об’єкта”. Адміністрація повідомляла його “про необхідність оплати” і врешті-решт звернулася до суду. Суд, за словами адміністрації “Барабашово”, визнав дії підприємця незаконними та зобов’язав його звільнити торговельний об’єкт. Однак той відмовився виконати рішення суду й “підкоритися вимогам представника виконавчої служби”.

Адміністрація звинувачує активістів у використанні сльозогінного газу, нападах на співробітників прес-служби ТЦ й навіть неназваного “одного з харківських телеканалів”, а також у “закликах до фізичної розправи над працівниками торгового центру”.

У поліції повідомили журналістам, що наразі ще розбираються у цьому конфлікті й не можуть коментувати те, що трапилося. Однак, представник відділу комунікації Нацполіціі області зазначив, що в поліції є звернення з боку підприємців і вже відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 КК (хуліганство).

Як повідомляв Харків Times, 15 лютого мер Харкова Геннадій Кернес після того, як на ринку “Барабашово” було частково відключено освітлення, заявив: “Якщо не буде надана вся сфера послуг для роботи підприємця, там де вони заробляють і годують сім’ї, значить, цю сферу послуг їм створить місто “.

У січні частина земель на ринку «Барабашово» була повернена у власність міста. Підприємці, які торгують на цих ділянках, тепер можуть укладати договори оренди не з концерном «АВЕК», а з комунальним підприємством «Сучасне місто».

11 січня на зустрічі з підприємцями мер заявив, що більше тисячі торгуючих готові укласти договори з КП, а не з концерном. Також Кернес обіцяв підприємцям значно знизити орендну плату.