Правоохоронці затримали на Харківщині військового під час отримання хабара

Фото: hk.npu.gov.ua

Правоохоронці затримали у Харківській області командира взводу військової частини ЗС України, який отримав від підлеглого військовослужбовця неправомірну вигоду в сумі 10 тисяч гривень за вирішення питання про непритягнення останнього до дисциплінарної відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

Зловмисника затримали 5 квітня співробітники слідчого відділу спеціальної поліції ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Харківського гарнізону спільно з оперативними співробітниками Управління захисту економіки та Управління служби безпеки України.

Військовому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Суд обрав відносно підозрюваного міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Чоловіку загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.