На Харківщині збільшилася кількість спалахів кору

Фото: www.grani.lv

Протягом тижня, з 30 березня по 4 квітня, в Харківській області 171 особа захворіла на кір, серед них – 61 дитина.

За інформацією Харківського обласного лабораторного центру, у порівнянні з попереднім тижнем захворюваність на кір у регіоні зросла на 6,8%.

Найбільшу кількість захворілих наприкінці березня – початку квітня медики зареєстрували у Харкові – 92 випадки кору. Серед мешканців Харківського району – 21, Шевченківського – 15, Нововодолазького – 14. По 5 випадків кору виявили у Зміївському, Валківському районах. У місті Люботин та в Красноградському районі за тиждень на кір захворіли 6 осіб.  У Дергачівському, Близнюківському, Первомайському зареєстрували по 2 випадку кору. Серед мешканців Балаклійського, Богодухівського, Вовчанського, Великобурлуцького Золочівського, Краснокутського, Чугуївського – по одному.

З початку року станом на 4 квітня у Харківській області зареєстровано 1624 хворих. Переважна більшість захворілих – дорослі (1073 особи), питома вага дітей – 33,9% (551 особа). Госпіталізовано 1194 хворих. Летальні випадки не реєструвались. 64,3% захворілих не мали жодного щеплення проти кору. Ще 36,4% мали тільки одне щеплення.

З початку року зареєстровано 57 спалахів, з кількістю уражених — 321 особа. Найбільша кількість спалахів сталася у побуті (25). Ще 15 зареєстрували у навчальних закладах, 11 – у лікувальних установах. За місцем роботи зареєстрували 4 спалахи.

Як повідомляв Харків Times, станом на 20 березня в Харківській області зареєстрували  43 спалахи кору.