У Харкові закидали сміттям пам’ятник воїнам УПА (фото)

Встановлений у 1992 році пам’ятник воїнам Української Повстанської армії вже не вперше потерпає від рук вандалів.

Зранку 8 квітня мешканець Харкова Микола Мох побачив, що монумент у Молодіжному парку завалений сміттям. Обурений харків’янин написав з цього приводу пост у Facebook і додав фото.

“Ось що я побачив сьогодні вранці в Молодіжному парку Харкова на пам’ятному знаку воїнам Української Повстанської Армії! Це жах! І я впевнений що не приберуть цю звалку сміття ті прибиральники, які щоденно ретельно підмітають біля пам’ятника чорнобильцям, бо їм не велено то робити якимись дрібними начальниками, а над ними вищестоящими…”, – написав харків’янин.

Микола Мох вважає, що така “подяка” на совісті всіх харків’ян.

Фото: Микола Мох/Facebook

Відзначимо, що монумент розташований в 100 метрах від Київського відділу поліції. Правоохоронці перевірили оприлюднену у соцмережі інформацію. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікаціїї Нацполіції.

“Відразу на місце події було направлено слідчо-оперативну групу, яка зафіксувала даний факт. Інформація внесена в журнал єдиного обліку заяв та повідомлень громадян”, – повідомили у відділі комунікації.

За даним фактом проводиться перевірка.

Як повідомлялось, 20 грудня 2006 року зафіксовано перший акт вандалізму щодо пам’ятника: його знесли члени Євразійського союзу молоді. Відтоді активісти власним коштом відроджують пам’ятник.

26 квітня 2013 року пам’ятний знак воїнам УПА в Харкові знесли невідомі за допомогою важкої техніки. На цьому місці було встановлено металевий хрест, який згодом знищили невідомі.

У ніч на 9 грудня 2014 року тимчасовий пам’ятний знак, встановлений на цьому місці, пошкоджений вибухом, але невдовзі відновлений.

У ніч на 14 жовтня 2017 року пам’ятний знак воїнам УПА в Молодіжному парку облито червоною фарбою.

6 серпня 2018 року невідомі залили фарбою пам’ятник воїнам УПА, що в Молодіжному парку в Київському районі міста. На місці працювала слідчо-оперативна група. Інформацію про акт вандалізму внесено до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень Київського відділу поліції.