Поліція Харкова відкрила 2 кримінальних справи на вболівальників “Дінамо”

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські Харкова вжили заходів по попередженню правопорушень під час матчу “Шахтар” – “Дінамо”, що відбувся 7 квітня на стадіоні “Металіст” у Харкові.

Працівники поліції виявили 13 адміністративних та два кримінальні правопорушення, в яких викриті столичні вболівальники. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції області.

“За фактами використання піротехнічної продукції працівниками поліції складено 13 адміністративних протоколів за ст. 195-6 КУпАП. Окрім того, відкрито два кримінальних провадження за ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України”, – йдеться у повідомленні.

У вказаних правопорушеннях викриті вболівальники, які прибули до Харкова зі столиці. Проводиться досудове розслідування.

Фото: hk.npu.gov.ua

Нагадаємо, 7 квітня на стадіоні “Металіст” у Харкові відбувся матч між донецьким “Шахтарем” та київським “Дінамо за вихід до півфіналу Кубка України. У поєдинку в серії післяматчевих пенальті перемогу здобув донецький клуб.

Спортивний захід відвідали близько 29 тисяч вболівальників.

Охорону публічного порядку та безпеки забезпечували понад 1800 правоохоронців – працівники Нацполіції, курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ та  Харківського національного університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба, а також військовослужбовці Нацгвардії. За безпекою дорожнього руху слідкували працівники патрульної поліції.