На Харківщині вогонь від палаючих автівок перекинувся на житловий будинок

У ніч з 5 на 6 квітня у дворі житлового багатоквартирного будинку в селищі Наталіно Красноградського району по вулиці Свято-Троїцькій, 37, загорілися 2 автомобілі.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС в Харківській області. На місці події загін рятівників встановив, що біля житлового будинку під балконом, вогнем майже повністю були охоплені моторні відсіки та частково салон легковика Тоyota Camry та пасажирського мікроавтобусу Mercedes Sprinter. Від автомобілів полум’я перекинулось на ближній балкон квартири, на першому поверсі житлового будинку. Загальна площа пожежі склала біля 25 кв.м.

Внаслідок сильного задимлення, з квартир, що розташовані біля виникнення пожежі, рятівниками було евакуйовано 4-х мешканців будинку. Постраждалих немає.

Близько першої години ночі рятувальники локалізували пожежу, ще за півгодини – повністю загасили.

Як повідомляв Харків Times, протягом ночі, 19 березня, харківські рятувальники тричі виїжджали на гасіння пожеж, які виникли у автівках, припаркованих біля житлових будинків. Від вогню постраждали 7 автомобілів.

Поліція встановила, що 5 автівок підпалили умисно. За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Встановлено, що одна зі спалених автівок належала прикордоннику, ще одна – приватному підприємцю.

Наступної ночі, на 20 березня, в Харкові та області загорілися ще три автомобілі.

В селищі Глибоке у сім’ї за тиждень згоріли два автомобілі.

 

.