Вирок за вбивство листоноші, вчинене у 2013 році

Комінтернівський районний суд Харкова виніс вирок чоловікові й жінці, які влітку 2013 року заради 40 тисяч гривень вбили листоношу поблизу села Водяне Зміївського району області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За розбій та вбивство з корисливих мотивів 43-річний мешканець Зміївського району засуджений до 15 років позбавлення волі, а його 36-річна пособниця – до 13 років.

Злочин вони скоїли у липні 2013 року, коли на дорозі між двома селами підстерегли 42-річну жінку-листоношу й вбили її. З сумки загиблої зникли 40 тисяч гривень, призначених для виплати пенсій.

Як розповів Калюга, підозрюваних затримали у день вбивства на території Запорізької області, де вони намагалися сховатися. Виявилося, що причетна до вбивства жінка “деякий час працювала разом з убитою, а тому могла знати, коли у листоноші буде при собі велика сума, а також маршрут її пересування”. Коли злочинці підстерегли жертву на малолюдної дорозі, чоловік завдав їй кілька ударів ножем, від чого жінка померла, а злочинці забрали гроші з її сумки та зникли.

“Слід зазначити, що на момент скоєння зухвалого злочину зловмисниця була вагітна, дитина з’явилася на світ вже в місцях позбавлення волі”, – розповів керівник Харківської місцевої прокуратури №5 Володимир Калюга.

За його словами, жінка заперечувала свою участь у злочині, перекладаючи всю провину на спільника та стверджуючи, що після вбивства робила все, що той їй наказував, оскільки боялася його.

“Однак слідством було зібрано достатньо доказів, які підтверджують вчинення злочину за попередньою змовою”, – підкреслив керівник місцевої прокуратури.

Це вже не перший вирок у справі про вбивство листоноші. У 2014 році Зміївської райсуд області вже засудив подільників, однак ті не погодилися із призначеним покаранням й оскаржили його. Апеляційна інстанція направила справу на новий розгляд – до Комінтернівського райсуду. Якщо у встановлені законом терміни цей вирок не буде оскаржений, він вступить у силу.

Як повідомляв Харків Times, Київський районний суд Харкова визнав двох чоловіків та жінку винними у низці тяжких злочинів, в тому числі – у навмисному вбивстві в 2016 році професора ХФТІ та його сина. Чоловіків засудили до довічного ув’язнення, жінку – до 10 років позбавлення волі.