Таксист, що збив двох людей та втік з місця ДТП, піде під суд

Фото: khar.gp.gov.ua

Прокуратура направила до Куп’янського міськрайонного суду області обвинувальний акт стосовно 37-річного чоловіка, підозрюваного у смертельній аварії та залишенні збитих пішоходів у небезпеці (ч. 2 ст. 286, ч.1 ст. 135 КК України).

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області з посиланням на заступника керівника Ізюмської місцевої прокуратури Олександра Михаліка. За його словами, аварія трапилася 20 жовтня минулого року в с. Глушківка Куп’янського району.

“Водій автомобіля Оpel на швидкості понад 100 км/год збив двох людей, що переходили дорогу. При цьому чоловік, не зупиняючись, поїхав з місця події. Унаслідок аварії обидва пішоходи зазнали чисельних ушкоджень. Від отриманих травм 41-річний чоловік наступного дня помер у лікарні; 34-річна жінка з тяжкими тілесними ушкодженнями досі перебуває на лікуванні”, – розповів Михалік.

Підозрюваного затримали за 2 дні після ДТП. Ним виявився 37-річний місцевий мешканець, який, за попередніми даними, заробляв на життя таксуванням. Чоловік заперечував свою причетність до аварії, заховав машину і наполягав, що автівку у нього викрали. Однак його «легенда» була спростована вже на початку досудового слідства.

Відповідно до санкцій статей, водію загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, при затриманні водія, який скоїв смертельне ДТП та намагався втекти, патрульні відкрили вогонь по колесам автівки.