Поліція заперечує ДТП за участю поліцейської автівки

Повідомлення у соціальних мережах про поліцейське авто, яке, нібито, потрапило у ДТП, не відповідають дійсності. Про це повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Днями в мережі Інтернет набув поширення відеозапис про службовий автомобіль зі слідами технічних ушкоджень, що перебував на території СТО. Автори допису до відео зробили висновок, що вказана автівка потрапила в ДТП (збила людину), а працівники поліції намагаються приховати даний факт”, – йдеться у повідомленні.

У Головному управлінні Нацполіціі області офіційно заявили, що дана інформація не відповідає дійсності, а “технічні пошкодження автомобіль отримав за інших обставин”.

За даними поліції, авто було пошкоджено 31 березня в сел. Ков’яги Валківського району області. Поліцейські виїхали туди за викликом, що надійшов до служби “102”, в якому повідомлялося про побиття якимось чоловіком своєї матері.

“За вказаною адресою наряд поліції виявив правопорушника, який поводився неадекватно. Чоловік був затриманий і доставлений до Валківського відділу поліції”, – повідомляють у відділі комунікації.

Пошкодження поліцейському автомобілю 36-річний порушник завдав навмисно. Він зловживає алкоголем і раніше притягувався до адміністративної відповідальності як сімейний насильник, перебуває у поліції на обліку.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 КК (хуліганство). Призначено товарознавчу експертизу з метою встановити суму завданих збитків. Автомобіль 3 квітня направлений на СТО для демонтажу розбитого скла.

Як повідомляв Харків Times, 15 березня, о 4:45 на вул. Клочківській водій поліцейського автомобіля Toyota Prius, не впорався з керуванням та скоїв наїзд на світлофор.