На Харківщині засудили грабіжника, який при затриманні поранив поліцейського

Фото: ТСН
Фото: ТСН

Дергачівський районний суд області визнав винним 28-річного чоловіка у нанесенні тяжкого тілесного ушкодження правоохоронцю та крадіжці, поєднаній з проникненням у житло (ч. 3 ст. 345, ч. 3 ст. 185 КК України). Обвинуваченого засудили до 11 років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Чоловік раніше вже притягався до кримінальної відповідальності. Після чергового звільнення він разом із двома спільниками у січні минулого року обікрав домівку в селі Губарівка Богодухівського району.

До населеного пункту крадії приїхали свідомо та ходили сільськими вулицями, підшукуючи найбільш заможну, на їх погляд, оселю. Упевнившись, що господарів немає вдома, злодії пошкодили вікно та проникли до будинку. Виносили все, що здавалося їм цінним: від грошей до жіночого одягу. З викраденим злочинці намагалися втекти на автомобілі, однак у районному центрі крадіїв зупинили патрульні.

Побачивши правоохоронців, один із злодіїв почав тікати. Поліцейський наздогнав зловмисника. Тоді чоловік вихопив ножа й ударив патрульного в живіт, завдавши тяжких тілесних ушкоджень. Після цього злодій втік. Він намагався сховатися в лісі, проте за кілька годин після скоєного був затриманий.

Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Двоє інших учасників злочину наразі також отримали вироки. Одного з них засудили до 3,5, іншого – до 4,5 років позбавлення волі за скоєну крадіжку.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські затримали трьох чоловіків, які підозрюються у скоєнні грабежу на Салтівці.